9 korisnih trikova koje krije aplikacija Google Maps
Od svog lansiranja 2005. godine Google Maps su postale toliko korisne da je gotovo nemoguće setiti se kako smo se snalazili bez njih. Od računanja koliko je vremena potrebno da se dođe od tačke A do tačke B, do traženja restorana i zanimljivih mesta, one su neprocenjiv resurs za navigaciju po komšiluku, ali i novim desetinacijama.
Japanke se aplikacijom brane od zlostavljača u metrou
Japanke su počele masovno da skidaju sa interneta aplikaciju za mobilne telefone kako bi se zaštitile od seksualnog uznemiravanja u prepunim metroima u vreme špica.
Huawei poručuje: Operativni sistem stiže do kraja godine
Dva uticajna kineska informativna portala u utorak uveče su objavila vest da Huawei planira da lansira svoju alternativu operativnom sistemu Android ranije nego što se očekivalo...
The Sims 4 besplatan do 28. maja
I Electronic Arts ponekada ume da iznenadi fanove i pokloni koju besplatnu igru, ponajviše kako bi pre svega privukli ljude na njihovu onlajn prodavnicu Origins.
"Poštujemo sve propise koje je donela američka vlada": Još kompanija otkazalo saradnju Huaweiju
U nastavku "Slučaja Huawei", koji je u ponedeljak uzburkao kako tehnološke, tako i poslovne krugove u svetu, još dve britanske kompanije su najavile svoje odustajanje od saradnje sa kineskim tehnološklim gigantom.
Koliko će Sony Playstation 5 biti brži od "četvorke"? VIDEO
Detaljima, koje kompanija Sony pušta na kašičicu svakog meseca, u vezi sa novim hardverom se pridružio i jedan video koji otkriva koliko je zapravo Playstation 5 brži od konzole trenutne generacije.
Blokiraju društvene mreže, kako bi sprečili širenje lažnih vesti
Indonezija će delimično blokirati društvene mreže kako bi sprečila širenje lažnih vesti posle nasilja u Džakarti koje je izbilo nakon objavljivanja zvaničnih rezultata zbora, najavio je ministar za bezbednost Viranto.
Sposoban telefon u nezgodnom trenutku: Predstavljen Honor 20 Pro FOTO / VIDEO
Usred slučaja sa otkazivanjem daljeg korišćenja usluga Googlea, koja je zadesila kompaniju Huawei, podbrend kineskog tehnološkog giganta - Honor u Londonu je danas predstavio svoj novi pametni telefon koji nosi oznaku 20.
Ovako izgleda novi F1 2019 VIDEO
Studio Codemasters donosi najnoviju trkačku igru koja nije smeštena u Dirt serijal, već je reč o F1 2019, koje će po svemu sudeći biti najbolje do sada.
Koreja prelazi na otvoreni kod
Vlasti u Južnoj Koreji planiraju prelazak sa operativnog sistema Windows 7 na Linux, u svim državnim institucijama.
Osnivač Huaweija: Amerikanci nas potcenjuju, imamo alternativu
Osnivač i izvršni direktor kineskog telekomunikacionog giganta Huawei, Ren Žengfej, izjavio je danas da SAD "potcenjuju" njegovu kompaniju.
Huawei dobio privremenu licencu za SAD
Ministarstvo trgovine SAD izdalo je privremenu opštu licencu kojom će se obnoviti sposobnost kompanije "Huawei" da održava postojeće mreže i obezbeđivanje ažuriranja softvera na postojećim Huwei uređajima.
Samsung Galaxy S10 u 10 minuta [podcast, foto]
Dobro, nije baš 10 minuta ali tu je negde, iako smo na testu imali tri telefona. Probali smo ih dobro, strpljivo i valjano, što je tražilo vremena, pa prenosimo iskustva koja idu dalje od pukog vađenja iz kutije.
Google i Huawei poručuju: Nema mesta panici! VIDEO
Odluka Googlea da uskrati Huaweiju licencu za korišćenje Android operativnog sistema izazvala je uznemirenost i nedoumice među korisnicima pametnih telefona kineskog proizvođača. Iz obe kompanije, međutim, poručuju da nema mesta panici.
Novi CoD: Black Ops 5 donosi operacije iz Gvozdene zavese
Iako ovogodišnja Call of Duty igra još uvek nije zvanično potvrđena, u javnost su već dospeli podaci koji otkrivaju koji će naslov u serijalu izaći naredne godine.
Nakon prekida saradnje iz Huaweija poručuju: "Nastavljamo po starom"
Google će prekinuti saradnju sa kineskom kompanijom Huawei usled mera koje su Sjedinjene Države preduzele protiv Kine.
Najveća baterija do sada i druge poznate informacije o Samsungu Galaxy Note 10
Samsungov predstojeći flegšip telefon Galaxy Note 10 imaće bateriju sa najvećim kapacitetom do sada sa superfast brzim punjenjem, bolje kamere, kao i nove boje.
Ovo je najprodavanija kompjuterska igra ikada
Izuzetno popularna igra - Minecraft, koja se fokusira na gradnju i istraživanje u praktično neograničenom generisanom svetu već nekoliko godina važi za kulturološki fenomen.
Novinari roboti sve bolje smišljaju naslove
Izuzetno složen proces pisanja naslova za članke veštačkoj inteligenciji iz američke kompanije Primer predstavlja sve manji problem.
Samsung rešio problem: Galaxy Fold uskoro na tržištu?
Ako je suditi prema informacijama kojima raspolažu korejski mediji, Samsung je navodno pronašao rešenje za problem ekrana modela Galaxy Fold.